Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bakom masken



de minnen jag läste
förstod inte då, men nu vet jag
försöker tolka känslan jag får
sorg jag inte förstod
förstår inte denna ondska
varför göra barn illa?

minnen kan vara ljusa och mörka
när de mörka grävs fram
fossilerna ur jorden
de som gömts bakom pansrat glas
hatet
källarskrattet
den lilla döden
får oss vandra vägen längs Golgata
leva såren igen
ärren kan så lätt blöda
vinddraget öppnar såren

de levande döda
dag slocknar sakta
går vägen ner
för att vinna livet åter



Bakom masken

Älskade stjärnfågelsblomma
skör som tistelfjunets andetag
varför rör du dina vingar
i så häftiga vingeslag
du berör mitt jag

Det gör ont i själen
att dö en gåva
somna nära källan
se bron över vattnet
se natten födas
till dagen





partytime anno 2016

en stor middagsbjudning med familjen. partytime
med Spindelmannen
nej inte är det väl Peter Parkers fiender ?

Jo. men vänta nu om vi lyfter förstoringsglaset och
granskar gästerna går en rysning efter ryggen.
den berömda instinkten alla rovdjur har
och vi klöser sönder tapeten. vänta nu om det inte är

jo spindeln iklädd fruntimmerskläder
med fabulöst många kostymer i ryggsäcken
om vi riktar fokus...ja titta där under bordsduken
står den inte där ryggsäcken alltid redo
alltid beredd byta scenario för den blinda publiken

sitter det inte till vänster om fågeln där på vänstra sidan
som osannolikt. påminner
om narcissisten som sänkte en älskad person.
gav en livskris
förblir tystnad bland partyts gäster. Var det någon
som spydde över faten?
sveket och dårhuset

Aldrig har klokugglan haft behov av bekräftelse
alltid sanning. samt en stor vidsynthet
inför allas lika värde
Visserligen förändras vi men inte i grunden
alla dessa egenskaper gjorde isdrottningen Maryjann
förargad anmälde

O vilket party och de färgstarka gästerna
en fantasifylld explosion av färger - cirkus kom till stan.




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 358 gånger
Publicerad 2018-06-02 20:53



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
går där varje dag---under suckarnas bro. kram
2022-05-09
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP