Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto tidigare utgiven 31 januari 2017


ORÄTTVISOR


väcker mig ur sömnen
vädrar gryningen
känner vittringen av orättvisor
tassen fäller ut sina klor
river trädens ryggar
så de böjer sig krumma
sänker sitt ansikte mot jorden

Ingen får trampa på dig
ge oss klaraste källvatten
och inte förtalets grumliga

vi viker gamla sedlar och låter
de döda betala, torkar mattor
och gräver efter sandkorn
bergen ser vi inte

Hundar mimar slagord
och räknar veck
efter alla offer
är det inte så
orättvisan är
den naknes färdkost
under Golgatavandringen




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 256 gånger
Publicerad 2018-06-03 20:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP