Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄN BRINNER ELDEN

än brinner elden

Du tände en gång

brinner på altaret

än ljuder sången

längs landsvägen lång

sången om Gudsriket

 

än bärs jag fram av

min Skapares hand

fram tills jag målet nått

det är Hans Ande

som satt mig i brand

det är Hans nåd jag fått

 

vad var väl jag när

jag nalkades Dig

den allra första gång?

jag visste ej att

Du älskade mig

fast jag var tvär och vrång

 

nu vet jag bättre

för nu har jag sett

nu har jag hört och känt

och lärt mig skilja

på fel och på rätt

Ordet blev till mig sänt

 

 

än brinner elden

och slagget bränns bort

guldet ska luttras rent

nu vill jag verka

ty tiden är kort

nu är det brått och sent!

 

tack för Din trofasthet

dag efter dag

tack för Din Andes kraft!

den som fullkomnas

just när jag är svag

större än allt jag haft!

 

 

LARZ GUSTAFSSON 17/6 2018




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 281 gånger
Publicerad 2018-06-17 10:30



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Flammande appelation
Till en bättre tillvaro?
:}
2018-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP