Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alternativ titel, Nästan ingenting om jordgubbar, alkohol samt pungkulor. Litet som stenkulor, bara att de är värda sin vikt i guld, eller mera, samt förvaras i en pung som påminner om garv och läder.


Det är ett oskick...



…när ord som
‘pungkulor’ felaktigt översätts
från engelskans ‘Balls’,

till ‘ballarna’, när
det redan sedan
länge finns ett

svenskt ord för
snoppen (kuken). Nämligen
‘Ballen’. Där kan

det därvid uppstå
viss förvirring då
ett ord som

‘balls’ översätts till
‘ballarna’. Det är
ju så oerhört

modernt att säga
saker på engelska
och sedan ha

svensk grammatik till
dessa ord. Som
exempelvis ‘kontext’ vilket

böjs till ‘kontexten’
och som betyder
‘sammanhang’. Ett på

svenska högst begripligt
ord. Men det
är människan alldeles

för modern för
att som säga.
En del människor

säger vidare omväxlande
‘kontext’ och ‘sammanhang’
i sin lästa,

skrivna eller uttalade
text, som om
det vore två

olika ord för
‘samma’ som sak.
Bara att det

ena är ‘utrikiska’
och det andra
svenska. Och så

undrar en del
människor hur det
kommer sig att

språket som utarmas.
Det som är
en bot mot

detta är diverse
förslag på tapeten.
Exempelvis att ‘alla’

lär sig tala
och skriva ‘Esperanto’,
alternativt latin. Torkel

och Greta har
talat som saken
och tröttnat på

det hela. Istället
har de kommit
in på sång

och exempelvis låten
‘Strawberry fields forever’
samt börjat tala

om jordgubbar med
äkta vispgrädde och
‘färskpotatis’ till nubben

som numera går
att få i
läckert alkoholfritt alternativ.

Jag säger då
det, vart tog
'den fula lilla

dungen som vägen,
ingen gick bet,
ingen gick bet'.



(Bilden är från en dunge, en bit gräs i närheten av en skog, ungefär 416 meter, och det i nära samarbete mellan min ena hand, vilken höll kameran, min andra hand, vilken 'knäppte' bilden, samt marken som fastnade på bild den dagen.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 443 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-18 12:27



Bookmark and Share


  Fulbergarn
En man utan pungkulor har ju alla fall en balle, men ingen stake. Stackar krake!
2018-06-18

  Öknens Ros VIP
Nuförtiden ska man vara transparent för att passa in.
2018-06-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP