Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

städpatrullen


otroligt åskguden storstädade
sistlidne natt
den bistergrå molnskärmen
alla fönster blankpolerade
uterumstak högtryckstvättat
mattor utlagda för tvätt
allt på klädstreck
det enda klagomål jag har
poste restante åskguden Tor
benjaminfikusens toppskott
sorgligt trasigt
nyfödd och äggskalsskör
direkt ur boets varma rede
för ömtålig för hårda vindar
liksom tunnhudade
ömtåliga av gamla sår
från tiden som var i redet
grymheten
utsätter för psykisk misshandel
finns inget grymmare
än en försmådd kvinna
som vet på vilka knappar
hon ska trycka för att göra mest skada
ömtåliga för hårda vindar

skalsåren går upp igen
tar över året att läka











Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-22 10:37



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
det gör ont veta kram
2023-03-11
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP