Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommarsolståndet passerat, grattis käre poet!


Nu går vi mot mörkare tider igen...

 

 

Ansar rabatten

planterar nya revor

hos jordgubbarna

råder tystnaden ty de

har lämnat jordelivet

 

höjer en skål för

alla glada minnen de

andra är spridda

för vinden vila i frid

var hälsad midsommartid

 

majas stången och

sju blomster under kudden

för kärleken skull

upp till kamp med nubbe sill

och potäter jordgubbar

 

nu är det vår sak

att förvalta ert arv för

oss och våra barns

framtid är avhängigt av

vem vi ger vår röst i höst

 

mörka tider om

brunt får dominera med

blått kommer grönt och

rött drunkna i dystert grått

och vintern bli lång och kall

 

men håll ut efter

höst vinter och vår kommer

en ny blomstertid

med lust och fägring stor om

jag får säga vad jag tror

 

Gutår!




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-24 02:07



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Att tiden går och årstiderna växlar kan vi inte göra mycket åt, men man får försöka hitta det som är gott med allt i alla fall...
2018-06-24

  lodjuret/seglare VIP
När vanligt folk blir till orcher, blir texten just som smitt att förändra och varning på sin färd, människans läsande öga. Om kanske ej precist och religiöst allseende världen runt i ring. Oro ande text, skriveri i sin extas o nit.
2018-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP