Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

träden



står i klungor och samtalar
om det gåtfulla folket. om livet
söker ljusets rötter och värmen
ser på stjärnhimlen
känner vinden
genom sin knoppande krona

det har varit en het försommar
det kan vara den enda vi får i år
mumlar till slut Yggdrasil till de andra
nu är det regn och rusk och kyligt väder
och åskguden Tor
har piskat sina dragdjur i galopp
så solen förskrämd packat sin kappsäck
och flyttat till varmare trakter

ja instämmer de andra. titta ropar de
och skakar på sina trädkronor
och gnistrande droppar stänkte
bildade skimrande regnbågar
mellan jord och himmel

medan grådasket målade hustaken vått i vått
och i pölarna badade fåglar sina frusna fötter




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-25 20:07



Bookmark and Share


  anits VIP
Vackert skaldat!
2018-06-25
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP