Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur man undviker maktmissbruk


Barns maktlöshet

Missbruka inte den makt
du har över barnet
Man bör ha den spärren
att inte lyfta sin hand,
än mindre slå ett barn
Det existerar också psykisk misshandel

Även om man är i raseri
bör man försöka hålla tand för tunga
-Du är en börda är för grovt
_Jag önskar att du aldrig blivit född
är oförlåtligt

Sådant kan skapa sår
som sitter kvar resten av livet

Man kan säga mycket
det beror på hur man säger det










Prosa (100-ordare) av Ingegerd svedin VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-27 12:37



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Barn är fullständigt utlämnade åt omvärlden på både gott och ont. Att inte kunna skydda barn från allt ont känns som en enorm maktlöshet.
2018-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingegerd svedin VIP