Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingår som nr 250 i "Litterära brottstycken" ©Sten Wiking/licentia 2018


CHANELS MODEIMPERIUM

Gabrielle Bonheur Chanel (Coco Chanel) 1883-1971 fransk modist,designer,model.

Hennes varumärke var chict glamourös av kvinnlig elegans och smidighet,men vars kvalite dessvärre inte var den bästa,vilket det sistnämnda inte hindrar att hennes varumärke och modehus på "Place vendome" i Paris grundad 1910 står sig än idag 2018 som modevärldens mäktigaste,över konkurrenter som Armani,Dior,Gucci mfl.

Hennes parfym "Chanel No 5" (1921) lär vara ett av världens dyraste "och lär väl endast vara en produkt anpassad lyxfnasken.

Citat av Coco Chanel

My life did`nt please me so I created my life.

*
If you`re sad,add more lipstick and attack.

*
Det finns inget så fåfängt som en snygg karl.

( man undrar då hur fåfäng en vacker kvinna kan vara ? )

*
Bild: Orginalprodukten no 5 ca : 2.395:-sek






Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 431 gånger
Publicerad 2018-06-28 11:22



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ja,det vill jag minnas ditt läppstift kletade och smetade av sig både här och där,och värst var det på mina vita skjortor,som det inte gå tvätta ur,så du är skyldig mig några vita skjortor.
2019-03-19

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Hade tyvär inte just dyrgripen (no 5) hemma för tillfället,men Scar köper säkert hem den.
2018-06-28

  Scarlett Miryam VIP
Parfymen på bilden är inte No. 5 utan Coco Mademoiselle, en av Scars favoritparfymer som står tillsammans med hennes 150 nagellack - and there is no time, my dear, at which red lipstick does not matter. Jag vill mena det.
2018-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP