Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
©Sten Wiking/licentia


NÄR HATET OCH KÄRLEKEN UPPHÖR

När individen rest sig
upp ur sig själv,
skärpt och stramat till sig,
sedan hon skurit av sig
känslonervernas yttringar,
har hon frigjort sig
från känslolivets
tortyrliknande fängelse.

Det här handlar om den
grymma strategi,
av självbevarelsedrift,
vilken går ut på att döda
det rädda gråtande barnet
inom sig och bli vuxen.

Sådan är civilisationen vorden,
full av narcisisstiska psykopater.

*




Övriga genrer (Aforism) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 175 gånger
Publicerad 2018-06-29 15:32



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Det här är "close to home" så att säga.
2018-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP