Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åkte buss till jobbet under många år. De här raderna skrev jag på ett gammalt block en morgon.


Åker buss. Roar mig.

Bussen kör så ryckigt idag ,
busschauffören har inte något bra "busskörningshandlag."

Han har kanske busskörningssysslan som extraknäck
han skall tjäna ihop pengar till ett trädäck
till sin sommarstuga
hon har länge önskat sig det hans fruga?

Den skenar iväg min "bussåkarfantasi"

vägen är ojämn, chauffören går fri.
Nu kör han buss som bussar skall köras.
Det skall av mig härmed framföras.




Bunden vers (Rim) av Cikoria Blå VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-30 23:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det värsta som finns är förare som kör ryckigt när man tvingas stå upp i bussen.
Tävlar de om hur många stående passagerare de fått på fall?
2018-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP