Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som dur är tog du nog miste någonstans på vägen om du rev fel hus, målade i färgen stålgrå istället för cementgrön. Medan om du tog fel på marinblå och kopparröd, är minst lika ursäktad som den vilken spraymålade benkyrka blågul i år.


Utan kvinnor blev det inga män...




...utan män blev det inga kvinnor.
Som en sorts sista argument
innan en diskussion går i bräschen för
en 'strid på barrikaderna'
och möjligen 'dråp i hastigt mod'.

En del händel ser i hitsorien ser ut
att kunna förklaras just så.
Att det mesta i 'tråkig väg', sker i misshugg.
Även 'våra' största uppfinningar
har just misstag att tacka för sin existens.

Några exempel behövs knappast,
det duggar just tätt.
Jag tror mig minnas att cykeln vi ingick i
det året skulle ha röstat fram
en skogsduva men så blev det en skrattmås
eller en svart svan istället.



(Vad bilden föreställer vet jag just inte. Min kamera har en egen vilja, ungefär som en möjlig vän eller så är den bara 'dagen efter'.)




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-06 16:38



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Först nu ser jag de där djuren, vilka mest består av en sorts lampor, vilka fås att lysa upp i nattmörker kring jul. Bilden är nog från omkring 2010 eller så, och den blev tagen med en kamera som faktiskt var digital, ingen mobiltelefon med andra ord.
2023-11-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP