Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
OBS! I DENNA DIKT ÄR ANDEN I LAMPAN INTE EN GAMMAL MAN UTAN EN UNG TJEJ.


MINA DIKTER

ANDEN I LAMPAN RAPPAR-Jag är inte en slampa

Jag har spenderat mer än tusen år i en dammig lampa
trång inuti.inlåst utan luft
trött på att uppfylla andras önskningar
utan att något tillbaka kräva
låsa mig in,kväva mina egna
från att kallas Uppfyllerskan
Har jag blivit Skyllerskan
frihet har jag inte
kan allting förutom detta
andra ge
på ack och väl och ve
jag fortsätter avslöja dina önskningar som luft
din lust den är blott en vindpust
jag fortsätter lampan från dig hålla
betäckt av tyg, i mun och form blyg
under österns fina tyg
jag oskyldighetens blomma värderar
jag fortsätter ilsket med foten stampa
jag kunde inte min far behaga
och så var det slut på denna saga
min själ ur lampan skria
mitt hjärta befria
min önskning bemäkta
jag kände mitt hjärta smäkta
under känslor som var äkta
varför blev jag ur lampan väckt
önskningar och frihet har inom mig släckts
varför måste du öde o mig gäcka
håna mina öppna händer sträckta
det vore i så fall bättre mig
att aldrig ur lampans ensamma boning gå
ni kan er mej framanna
jag är mer än bara en bonus till en vacker kanna
jag kommer inte att stanna.




Övriga genrer av ordberoeende
Läst 134 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-08 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ordberoeende