Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÅRET RUNT I GÄVLE

ået runt i gävle

det är högsommarens tid

människor flyr utomlands

man saknar sinnesfrid

svalt och mycket regnsjukt

det kan vara skönt ibland

torkan är förödande

för både stad och land

 

året runt i gävle

sanden rinner väldigt fort

allt går mot sin upplösning

vi lämnar snusk och lort

Jesu pilgrimsskara

hemförlovas ett, tu, tre

innan vi vet ordet av

ska detta under ske

 

 

året runt i gävle

snart är sensommaren här

tilltagande mörker

mogna äpplen här & där

samma gamla visa

som vi hört förut

kanske är det nu som

allting ska ta slut

 

 

LARZ GUSTAFSSON 9/7 2018




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 277 gånger
Publicerad 2018-07-10 15:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP