Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eget foto


respektera varandra - livstecken


tänk och lev ljusa tankar
det vi äter med ögat färgar av sig på vår själ
det sägs när jag ser vad du läser vet jag vem du är
samma kan vi säga om de vi umgås med

är det ett tvång när vi inte lever det liv vi har
utan lever med andras?

...ni är Gud tempel
Guds Ande bor i er...
Guds tempel är heligt
och ni är det templet
1;a Kor 3:16-17

gå varsamt över tröskeln till din själ
där väntar ljuset Guden i dig

vi är insida och utsida flätade tillsammans
mörker och ljus - släktskapet som floden och havet
djupet känner ytan
för många skaver själen som en illa förtöjd båt
det vi gör med kroppen berör själen
livet är en helhet går inte att delas
vi är yin och yang

Respektera varandras inre rum
och olikheter
träd inte över själarnas tröskel
den får enbart Gud gå över
låt andra ha sina hemligheter

så manipulation av våra sinnen
hur kan mörkret göra det - när den inte lärt sig
äta livet med en sked?

Kärlek respekterar andras gränser och präglas av TILLIT

"Skäms inte över att du är människa
Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt"
Tomas Tranströmer

Kärlek som vill göra om bör man akta sig för
kärlek älskar utan ändring
älskar villkorslöst

Vill man göra om är det sig själv man bör ändra
Vi kan bara förändra oss själva
Vi har ingen rätt att ändra andra


Gud har gjort människorna
sådana de borde vara, men själva
tänka de ut mångahanda funder
Predikaren 7:30


Lär dig älska svaghet
det är de som bär himlen på sina axlar
var inte rädd
i allt livs hjärta
brinner ljuset
med osläckbar låga




den som tar ifrån de som kryper
den sista skärven hoppet och tron
ska själv stå där naken
i det bländande ljuset
utan någon som bryr sig

den som inget förväntar
ska va givet gåvan stor




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-04 01:48



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En fin summering!
2018-08-04

    ej medlem längre
Ja så sant, kan vi inte respektera varandra så kan vi inte umgås och vara sams. Bra skrivet!
2018-08-04
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP