Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Edward Stachura


Hösten

 

Att hoppa ner dyka inuti

höstens röda trädgårdar

och plocka bladen i följd

som tillvarons timmar

 

Gå från ett träd till nästa

från smärta igen till smärta 

lidandets lilla steg

att inte väcka upp vindens dröm

 

Och plocka bladen utan ånger

med ett varmt ledset leende

det sista lilla lövet

lämna till någon och dö

 

översättning från polska  AL




Övriga genrer (Översättning) av alicja lappalainen VIP
Läst 241 gånger
Publicerad 2018-08-07 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP