Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eget foto


faktotum


korslägg händerna
med en sko haltar du
med statsbidraget om halsen
i ett reaktionärt ögonblick

samlar sen krafter
lyfter dig
ser allt vildare flytande cirklar
som simmar i och ovanpå smutsvattnet
där nattens gäster
lämnat bländande visitkort

Gårdagen förångar min oro
bestiger en stege
fångar den upphängda blöta sockan
som droppar

lampkronans trötta sken

I fjärran skymtar ett ilandflutet vrak
köket, skeppet
skrikande ljud
kräver uppmärksamhet
en fanfar efter nattens orgier
bland mat och sprit

utanför fönstret hänger ett däck
i ett träd
för att slippa drunkna

står stilla och lyssnar
till slagregnets orkester
känner mig nöjd
medan såplöddret slingrar sig
upp mot armbågarna

känner mig som röken
som stiger mot taket
euforiskt lätt när tanken
på dig och våra minnen
etsar sig fast
tillsammans med en
glasblåsares själ
i mitt hjärta

då blir resan
lättare under mina
såriga fötter




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 274 gånger
Publicerad 2018-08-08 22:19



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
kramar
2023-07-14

  morgonstjärna VIP
2+2 =4
2019-06-21
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP