Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oro av oro

Jag oroar mig.

Eller är det oro?
Är det inte sorg jag känner
här jag sitter under mitt äppelträd?

En sorg över att vi oroar oss,
men oroar oss över fel saker.
Vi oroar oss över allt vi kommer
att missa
om vi gjorde det som
vi borde göra om vi var de goda
människor vi anser oss vara.

Tiggare.
Utförsäkrade.
Flyktingar.


De kan skylla sig själva.

Jag sitter under mitt äppelträd.
Jag sitter inte utanför ICA.

Miljöförstöring,
miljöförändringar.


När vi måste fly,
var ska vi ta vägen?
Vem bryr sig om oss?

Kan vi också skylla oss själva?





Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-11 08:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP