Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten handlar egentligen om Elsa och Göran. Bara att det är Elsa som berättar och Göran hör på med 'ett halv öra', minst. Börja inte dra paralleller med lillebror och världens bästa Karlsson, för heter Elsa någonting, så är det nog...


Förståelsens dynamik





Jag kan tro mig förstå
hur det är att vara du.
Som har en vän som jag.

Om jag varit du,
hade även jag saknat
och längtat efter Elsa.

Det är ju ingenting konstigt i det.
Elsa är helt enkelt en underbar
och karismatisk figur.

När du sedan är ifrån Elsa,
som du ju är stundom.
Det dröjer väldigt liten tid

innan du börjar känna hur det
liksom 'kliar i hela dig',
efter att få umgås med just Elsa.


(Om bilden. Så här går det när en människa tar båten till Helsingfors och håller kameran upp och ned. Troligen en soluppgång, någon gång för en tio år sedan.)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-16 00:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP