Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gustaf Fröding gymnastiserar 17 (På ljudspelare)



Prydnad

Bonden vresig och sur
tämjer sin jord,
men efter söndagens ord
spelar han visor i dur
på dragspelets knappar,
och vardagen tappar
sitt kraftiga tag,
kanhända en dag
han går på sin äng
och slänger benen i sväng
och skrattar så tryggt
åt lyckan han byggt.


*
Dikten uppläst


Logotype för Poeten Salvador
Att beröra

LÄS -Poesi är tät-




Bunden vers (Rim) av Poeten Salvador VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-20 07:28



Bookmark and Share


    Mim
En jättebra miljöbeskrivning! Dess största tillgång (Diktens)
2019-12-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket diktat och rimmat!
2019-12-20

  Niliboy
Ja, vi måste värna våra bönder!
2019-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP