Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattvak 5 (På ljudspelare)



Prydnad

I nattlig vaka utan stopp,
utan ände,
tände
tanken ett hopp.
Mörkret så svart,
men hoppets idé
fick mig se
varför och vart.
Vaktankar slutade fråga,
jag kunde ju våga
att tro,
att sömnen är möjlig,
och kroppen blev böjlig
och fann äntligen ro.


*
Dikten uppläst


Logotype för Poeten Salvador
Att beröra

LÄS -Poesi är tät-




Bunden vers (Rim) av Poeten Salvador VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-23 08:34



Bookmark and Share


  Fulbergarn
nog har man vakat om natten
både ensam och med katten
grubblat och snubblat
med tankar som vankar
hit än dit
utan hopp utan tro
på någon som helst nattro
men den fanns

bra skaldat om att bryta sömnlösheten

2019-01-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att ha svårt för att somna och sedan omslutas av morfei armar.
2019-01-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra skriftat om detta dilemma, att inte komma till ro och somna.
2019-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP