Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dan Andersson 24 (På ljudspelare)



Prydnad

Vi går här och grinar,
ty tomma magar
pinar
nätter och dagar.
Vi måste så sjunga
de fattigas visa
och tvingas att gunga
i takt utan lisa,
och längtan vill brinna
att vi ska finna
en dag utan nöd
då vi äter vårt bröd
och njuter av viner
medan godhetens vindar viner.


*
Dikten uppläst


Logotype för Poeten Salvador
Att beröra

LÄS -Poesi är tät-




Bunden vers (Rim) av Poeten Salvador VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-15 08:41



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Berörande om en fattig och hungrig människas dröm om bättre tider!
2019-02-15

    Mim
Wow! Så vackert och beskrivande, av fattigdomen, men ändå att njuta av det lilla!

2019-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP