Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt kändes helt okej

 

 

 

 

Vi håller en palaver

det gäller livet livet livet livet livet

eller döden

döden

 

jag suger upp

blodet

med ett tunt rör av akrylic

och lägger det

på ett glas

under

mikroskopet

 

vi har c-hepatit antikroppar

vi har c-hepatit antikroppar

vi har c-hepatit antikroppar

 

du kommer att

få en infektion sade han

men

den är rätt passiv

du kanske lever tills du blir 50

jag ger dig sprutan

om du vill

 

skit i det sade jag och blottade

armvecket

 

han sa att han

avundas dig dina vackra ådror”

sedan

förde han med van hand

in nålspetsen

och

tryckte ner kolven

 

jag andades in djupt

och långsamt

ut igen

 

allt kändes helt

 

okej

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-08-25 12:19

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En skickligt gestaltad balansgång mellan liv och död, känns i sin realism som ett slag i magen. Vad är det egna livet värt i stunden?
2018-08-25

  henke_r
Wow! Denna greppade tag om mig. Jag har alltid fascinerats och förfärats över sprutnarkomani. Blir bokmärke så det bara stänker om det!
2018-08-25

  lodjuret/seglare VIP
Läst och lagd till handlingarna.
2018-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP