Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Välja? Med eller mot?


Motmänniska och medmänniska Version nr 5

Vilka är mina medmänniskor?

Alla människor?

Är det alla på jorden
Är det alla i mitt land
Är det alla i min stad
Är det alla på min gata
Är det alla i min trappuppgång

Är det alla som tycker som jag
Är det alla som röstar som jag
Är det alla som tror som jag
Är det alla som har samma slags arbete som jag
Är det alla som är lika roliga som jag
Är det alla som är lika vackra som jag
Är det alla som är lika förståndiga som jag

Är alla andra är motmänniskor?

Alla som inte med mig är mot mig?

Alla som inte är med dig är mot dig?




Det tar emot att vara medmänniska.
Det är det värt.





Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-26 07:59



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Usch jag vill inte tänka så :-(
Låt oss bejaka varandra - jag önskar själv bli bejakad av någon som tycker jag är annorlunda :-)
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP