Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En iakttagelse


En trollsländas död



En trollslända
på den våta asfalten
med vingarna utbredda
i resignation
över sin död.

Som en korsfäst.
Himlaflykten inställd.

Svarta skalbaggar
mera jordnära,
manifesterar,
tar vara på tillfället,
trampar runt uniformt.
ser ut som
nyblankade skor
i sorgetåget;

lit de parade.

Det himlen förlorar
vinner jorden,
och myllan besegrar
molnen och drömmen.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-08-29 17:42



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vacker
2018-09-16

  stenhur VIP
En iakttagelse med många dimensioner och associationer. Fint ihopknuten.
2018-09-06

    ej medlem längre
Din dikt sätter in vad som händer i det lilla i ett större sammanhang. Fantasin flödar. Bilden av den svarta tordyveln som en nyputsad skon får mig att le igenkännande.
2018-08-30

  Gunnel Eriksson VIP
Din dikt skapar inre, tydliga bilder.


2018-08-30

  Viksten
Mycket fin och
välskriven text
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP