Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


klimatet kan inte vänta



står det på miljöpartiets slogan inför valet
har alla sett den?
den svältande isbjörnen så mager och blicken
ur djurets ögon det tärda insjunkna ansiktet
säger det något till alla som har ögonen öppna ?

alla ser inte under ytan trots det tappra försöket
få människor tänka om. Miljöpartiet
tar till oheliga vapen i kampen för miljöns och vår
möjlighet att överleva på vår jord

men makt och dominans nyttjar de utsatta
för egen vinning och avans
de nyttjar flitigt det oheliga vapnet vår akilleshäl
i sin reklam och propaganda
allt från bantningspiller till kirurgiska ingrepp

är det en kemisk substans som får oss stänga av
sätta på oss skygglappar för att överleva
då vi ser vad som händer
i en kroknande värld så avsaknad av tolerans
hänsyn till allt levande
allas rätt till livet. det liv vi fått att leva
så mycket sorg
så mycket lidande. så mycket smärta
för att människor tänker sitt sällan vårt

de som aldrig sig bryr
blir vargflocken som visar tänderna
åt utstickarna

alla vi delaktiga förstörelsevapen
sågar av grenen vi sitter på
alla vi som blundar

livet kan inte vänta !




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-06 09:12



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
tack visst händer det vi tappar tron ibland på de utvalda när de aldrig upphör att slåss i stället för att enas om det uppenbara livet för alla och envar.

många blir deprimerade och ledsna till utsatthetens gräns. men vi får aldrig förlora hoppet om en bättre värld.

2018-09-06

    ej medlem längre
Politikerna bryr sig bara om makt och höga löner, de skiter i om jorden blir förstörd. De är inte trovärdiga!
2018-09-06
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP