Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En flod rinner på, ett samtal kan flöda, i församlingen hördes ett stilla mummel. En 'församling' har blott litet med religiös övertygelse att göra. Även de vilka väntar in tåget en morgon i april 1940, kan tänkas var som 'församlade', barnen.


Övertygande




Det är möjligt att det inte går att nedstiga
i en och samma flod två gånger.
Men lika sant borde det vara att
'inte kunna äta samma måltid',

om än du har 'samma bord',
'sitter på samma stol',
beställer 'samma mat och dryck'
du väl 'alltid gjort'?

.

På antikvarisk runda.
På den här stolen satt en gång
'Prinsen av en förtrollad trädgård'.
'Prinsessan på ärten hade

den här madrassen på tredje plats uppifrån'.
Och björnen hördes högt och tydligt säga,
på ren svenska.
'Någon har ätit av min lax'.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-12 23:06



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
fnitter, trevligt
2019-08-15

  Gunwale VIP
Kanske hände det att prinsen och prinsessan satt på samma stol? Var det därför den lilla björnen frågade: ”Vem har gjort sönder min stol?”
2019-08-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP