Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vad vore livet utan dig, om inte en 'dig-tom' värld. Rader om tre, för att lättare kunna läsa, för den som har 'problem med att läsa' vanlig prosa i bok och på sida. Hellre tre än sex, som en bekant sade till mig en gång i tystnaden.


Du har varit här




Ibland, när en bara finns där
och som minst väntar det,
får Mona en bekant,

en väninna hittar ett hjärta
som liksom hennes eget
går i väntans tider.

'Du har varit här'.
Skulle hon vilja viska i tystnaden
och tomheten efter.

Eftersom du förmår att fylla rummet,
utan dig blir det ett tomrum.
Du såväl tapetserar det, som möblerar det.

När du är här blir jaget helt.
Utan din närvaro uppstår
en sorts ekande tystnad.

Din doft, röst och varma närhet.
Den vilken skulle kunna få
en skyltdocka att vakna till liv.

Utan dig känns
till och med skogen,
som om dess träd befann sig i dvala.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-20 23:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP