Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankesurr

Ett bi surrar vilset förbi

där vi sitter i höstens morgon.


Sommaren har varit medelhavsvarm

vi ha njutit med hjärtat i halsgropen -

får vi njuta av något som känns fel?


Alltid lära, tänka, tänja tanken.

Mänsklig, manlig, kvinnlig ?



Binära var förr en matematisk term,

nu används ordet även i andra sammanhang.

Bi nära. Binära. Ickebinära.

Lära nytt, tänka om, ta det ett varv till.



Sommaren har varit varm.



Vi vill förstå dem som vill bli förstådda

Vi vill leva i en god värld.

Vi får hjälpa till med det.


Tänka och göra.

Tänka om, tänka rätt.

Göra om, göra rätt.


Vilka är vi att veta?

Vilka är vi att döma?

Biet surrar...liksom våra tankar.




Fri vers av Cikoria Blå VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-08 07:19



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Ja det är nåt med bin

du knyter ihop säcken fint i slutet
2018-09-08

  Öknens Ros VIP
Tänkvärt.
2018-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP