Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HALMSTRÅN

griper inte efter halmstrån

halm och hö ska brinna

trösten finns inte på tv

eller hos en kvinna

håller inte fast vid sådant

som är fåfänglighet

men hugsvalelse från ovan

ger mig identitet

 

jagar inte efter månen

inte efter stjärnor

kämpar hårt mot helgerånen

och mot skarpa hjärnor

vederkvickelsen är nära

hjärtat och i munnen

drycken kommer inte från den

gamla sykarsbrunnen

 

hej, vem är det som ska styra?

vem får denna ära?

vem regerar i ditt HJÄRTA?

DET är det primära!

strunt i rosenbad och "holmen"

låt ej mamon locka

låt den Skrift Gud inspirerat

bli en väckarklocka

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON 10/9 2018

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 231 gånger
Publicerad 2018-09-10 21:57



Bookmark and Share


  AKT VIP
Så finns även den som leder dig. Det gäller att balansera rätt i livet och lita på sin inre röst.
2018-09-10

  Kungskobran VIP
Fick inspiration till denna dikt om avgrunden
Jag griper efter ett halmstrå
nära avgrunden
djupet syns långt där nere
lutar mig över stupet
En vindil gör att jag darrar till
tar ett steg tillbaka
kanske är det inte dags än
vänder mig om.
Där står han och väntar på mig
Är det dags nu frågar jag
det beror på om du vill
svarar han
ger du mig respit?
Jag tar ett steg tillbaka
han är försvunnen
stupet finns kvar


2018-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP