Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så länge skogen består

Så länge skogen består - består också kantarellerna i den. Och så länge ditt minne består - hittar du till ställena. I decennier. På samma kvadratmeter skogsmark liksom inom samma kvadratcentimeter inom din hjärnbark - hittar du dem.

Men när skogen fälls - då dör kantarellmyceliet och guldet försvinner omedelbart och obevekligen.
Kvar blir de likväl som minnen i dina hjärnbarksvindlingar och kan där glimra sitt guld mot dig blott du tänker på dem.

Fast en hjärna är icke evig. Så när du själv dör - dör också slutgiltigt de sista sagorna om skogsguldsställena.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-17 14:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP