Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Statsminister Viorica Dancila träffade idag vice presidenten för Folkrepubliken Kinas folkförsamling och presidenten för kvinnoförbundet för hela Kina, Yueyue Shen.


Diplomatik möte mellan länderna Rumänien och Kina

 

Mötet mellan den rumänska premiärministern och den kinesiska tjänstemannen ägde rum måndagen vid Victoria Palace i samband med besöket av vice presidenten för Folkrepubliken Folkrepubliken, för utbyte av erfarenheter på statlig och parlamentarisk nivå och för konsolidering av förhållandet mellan de två staterna,

Premiärminister Dancila bekräftade Rumäniens önskan att intensifiera samarbetet mellan Rumänien och Kina på ekonomisk och kommersiell nivå och vårt lands intresse att locka investeringar från Kina, som idag presenterar de lagstiftningsförändringar som rör offentlig-privat partnerskap, säger verkställande direktören.
"Under diskussionerna diskuterades möjligheterna att främja jämställdhet, en social aspekt av särskild relevans för Rumänien och för Folkrepubliken Kina. Samtidigt är de ett avgörande ämne för det rumänska ordförandeskapet i EU-rådet under första halvåret 2019. Den rumänska premiärministern erinrade Rumäniens stöd för genomförandet av en plattform för samarbete och uppmuntran till kvinnligt företagande, som samlar relevanta experter och institutioner från alla länder i samarbetsformen Kina och Östeuropa ", pressmeddelandet av regeringen.

Viorica Dancila presenterade också landets ansträngningar i samarbetet mellan de två länderna på vetenskapliga, kulturella, turist- och affärsrelationer, inklusive tillhandahållande av anläggningar för utfärdande av reseviseringar.
Samtidigt har den kinesiska tjänstemannen uttryckt uppskattning för det stöd som den rumänska regeringen visat på de stora projekt som gjorts till förmån för båda länderna och betonade den kinesiska statens betydelse för de vänliga förbindelserna med vårt land, sade verkställande direktören också.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 215 gånger
Publicerad 2018-09-17 18:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP