Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(e)


Vissna blommor och vackra världar

oskuldsfullt fångar jag
och finner,
märker tatuerat att
världen är bara vacker när du finns bredvid mig

mörkret faller alltid från himmel
lägger ett sorl över de få färger
som dansar min harmoni
till sömns

de små bomullstussar som smeker
värmer de kvarvarande istapparna
och drunknar i sandfyllda vidder

färden mot,
är färden ur spår
bortom det lägsta av tankar

pressar mig fast och gjuter min själ djupt

världen är bara vacker när du plockar upp mina tårar
och säger att allt är osanning

en vissen blomma skänker ingen tröst, oavsett hur nyplockad den är

kan bara falla nedåt
medan mina mörka blickar suktar
fryser min omvärld

när jag vaknar
lyser det persiennrandigt i min säng
och jag inser att

världen är bara vacker när du finns bredvid mig




Prosa av Max Poisé
Läst 504 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2018-09-17 20:15



Bookmark and Share


  Aisha VIP
fint, tycker om!
/Aisha
2018-09-23

  Nisi
Fint diktat!
Jag undrar hur detta poem skulle se ut med en annorlunda radbrytning. Jag tror att jag andas "fel" rätt igenom. Får inte in rytmen...Du behöver arbeta mer med det.
2018-09-20

  Änglaögon
Fantastiskt fint poetat!
2018-09-18

  Rise Little One
Vacker melodi för själen - speciellt slutet!
2018-09-18

  Meredith Ferlicia
Niger flickaktig! Vilken serenad du bjuder på!
2018-09-17

  Lindalou
Sån är ju kärleken, vacker när man är tillsammans. Fina tankar om det vackraste.
2018-09-17

  DominiQueen
ååå tårar - känns som en oerhört fin kärleksförklaring till lyckosjälen i Ditt liv, diktarjag köper jag inte, detta vibrerar KÄRLEK, hela jag ler - älskar er Lycka - för när denna vackra slår upp ögonen och ser Din lycka - Max min vän:
Vad är större?


Åh så vackert Bokmärks och skulle vilja ha den överst så det blir som konfetti av Maximal kärlek över allt...

TACK, Tack, Tack att Du delar Din Lycka även om danat ur vemod. Kontrasterna Max, som Du själv sa i en kommentar, kontrasterna: ur skärselden osv...


Keep Shining that LoveShine
My Beloved Brother
DominiQue
2018-09-17

    ej medlem längre
Tycker om att få röra mig i detta inre universum där saknaden finns i blommor och längtan är så mycket starkare mellan ord.
2018-09-17

    ej medlem längre
slutstrofen är underbar!
2018-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé