Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vardagsvandring


Höstbild

Duvorna intill vägen,
men paniska vingslag gör dem
plötsligt vackra på väg,
som oväntade solfjädrar.

I snåren lyser björnbär försiktigt
och små efter torkan,
liksom nyponen
som nyper rött
i grönskan intill.

Svamparna däremot,
somliga är som barnvagnshjul
intill trögflytande vattnet
i bruna diket -

där ormbunkarna lutar i stiltjen
som att spegla sin förgängelse

eller att se höstlöven
för alltid fallna, förlorade
på väg -

som vore det
med tidens sega ström
mot alltings förväntade
slut.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-09-21 16:46



Bookmark and Share


  Quasimodo
Vackra bilder skapas här i naturens omfamning, i en ström genom tider som är och försvinner.
2019-05-15

  Minkki VIP
oväntade solfjädrar, minsann! den bilden var oväntad! livets höst och naturens, lätt att känna med texten
2018-09-29

  ResenärGenomLivet VIP
En vacker höstbild i ord...skönt ändå att veta att ett slut är början på något nytt...
2018-09-26

  bo.rackson
En vacker naturbild av höstens årstid
2018-09-23

  Johan Strömstedt
En fin höstbild får du fram nr du försiktigt vandrar i skogstankar.
2018-09-22

  SatansSon VIP
hösten är min årstid- men det blåser för möe idag.
2018-09-22

  Peter Olausson VIP
Tack för ett vackert stilleben i alltets långsamma skönhet! Duvor som oväntade solfjärdrar, det ser jag framför mig!
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP