Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eldflugor 2015-10-10 kl 15:48


ELDFLUGOR


Olyckliga eldflugor
som brinner för varandra
kretsar som malar runt ljuset

dina landskap lever nära mig
andas i mina
lever innanför min hud
vägen mellan våra liv


Dagen ligger öde
det enda som lyser är gula blommor
solen är ett slocknat vittne till denna cirkus
himlen har dragit ned blyertsgrå gardiner
blundar och suckar
du tassar genom mina rum
hör dina ord genom mina ögon
Vi varken skövlar naturen eller djuren
ser bjälken i livets öga
går vår egen väg
skyr falskhet förtal och intriger

Men vad är det för grön ängel som ibland slår sina klor
i människobröst
avund förtal och dessvärre så fördömer och dömer
vi ut varandra. bygger berg av grus

himlen sänker sina ögonlock av skam
över mänskligheten ibland

ibland är vi så fattiga i anden





Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 330 gånger
Publicerad 2018-09-22 19:04



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
hm den har mött flera gånger pratar mycket byter namn märkliga visioner äpplen var du med det är ett lånekort
2022-08-14

    ej medlem längre
inte albino och inte kritvit, men nästan...
50% orm i andra tecknet
älskade äpplen...
snärjer in väldigt väldigt många...
tills den står där
ensam, ensam, ensam...
men, i alla fall, mätt!
(denna dag...)
alldeles för mycket saft
har funnit två
som aldrig, aldrig...
2018-09-22
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP