Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hittade den i min låda Version 5.


inte ens poetens grå fågel...



"Inte ens en grå liten fågel..."
så skrev en poet en gång.

Dikten är mycket vacker
så rytmisk och fin
som en sång.

Men tänk om han hade fel -
den kära poeten,
för nog finns det fåglar där?

Kråkor som flaxar och flyger
ungefär som de gör här.

Björkarna, ljusgröna sköna,
de står där och gläder oss så.

Och himmelen
så underbart vacker,
har den djupaste färgen blå.


Kära poet,
nu undrar jag,
om du nu hade fel,

vill du vara där - ändå?






Bunden vers (Rim) av Cikoria Blå VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-25 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP