Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det över, nu är det äntligen slut

Det är ju inte helheten jag söker
bara motivet och förståelsen
att den existerar

tänker inte ägna livet åt att förstå
och inse
vill bara ha en tro att det går
och jag nöjer mig med det

lyft varje sten på min färd
letat igenom varje skrymsle och vrå
tittat utifrån in och inifrån ut
och förstått det självklara i det omöjliga

svaren finns inte för att jag ställer frågan
de finns bara gömda tills jag inser varför

kan ägna livet som korsfarare genom djungel
av frågetecken och aldrig riktigt få veta varför
jag ens finns till

har vandrat miljoner steg
sprungit gatlopp genom kaos och destruktion
bara för att få en enda liten aning

nu är det över
nu är det äntligen slut

att försöka inse meningen är lika menlöst
som att jaga sin egen skugga

det är själen som spelar dig ett spratt
och förvillar dina sinnen att tro
när sedan svaren aldrig anländer
dyker meningslösheten fram som ett brev på posten

inse att du är en del av helheten och du kommer
snart förstå att svaret egentligen är själva frågan




Prosa av Max Poisé
Läst 709 gånger och applåderad av 24 personer
Utvald text
Publicerad 2018-09-30 20:11



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det existerar inga meningslösa sysslor eller frågor, det är snarare motivationen som avgör om en själv 'klarar det eller inte, 'fullgott' eller 'halvbra'. Texten tar dock upp att frågor ofta behöver svar. Svar finns alltid, frågan är om det är 'de rätta svaren'. Jo, svar är ofta pretentiösa, eller i vilket fall personen som levererar.
2018-11-02

  Monika A Mirsch VIP
Intressanta är dina frågeställningar:
"svaren finns inte för att jag ställer frågan
de finns bara gömda tills jag inser varför"
Ja vist - någon ställer frågan och väntar på svaret -
Men: Vad gör vi med barnens frågor? säg det, jag prövade med lite forskning och kom fram till att vi inte ens hör barnens frågor - detta med jag & du...
Dina spörsmål är bra!

2018-11-02

  Lottie Ålhed VIP
Mycket genomarbetad och välskriven text Fin att läsa!
2018-10-31

  Boneyfrank VIP
Fantastisk text som väcker tankar. En applåd från mig!
2018-10-31

    Jordnära
Det ultimata svaret!
2018-10-01

  Rise Little One
Det klingar någon klocka i någon själ...

2018-10-01

  Meredith Ferlicia
Åh- vad jag gillar när du skriver så här!
2018-09-30

  DominiQueen
Fan!!! High Five!!! Du fattar va? ;-)
kommentarer överflödiga, superlativ in mass vet Du.. Stolt över Dig poesibroder och Maestro ... fucking stolt (mamman, moder ord i mig *ler*) Så BRA!!!!!!!!!

shit vad Du levererar!!! Zerolight ny dear.

2018-09-30

  WyS VIP
Fina slutord!
2018-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé