Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Låter denna tala för Sig själv.. KB


Röst tröst i natten

Renskriven avskriven skuld

Värt så mycket mer än silver och guld

Nattena drömmar talar ibland i en gåta

Vet ej om man ska skratta eller gråta

Men då och då blir allt solklart i drömmen

Någon har vågat sprätta upp den mörka sömmen

Hötde orden i natt - ”Du är förlåten”

Vaknade i tacksamhet, sen kom gråten

Tröstad i natten av ett litet barn, en ”jänta”

Med en ängels röst som sa KOM OCH HÄMTA

Hämta ur Guds stora kärlek och famn 

Skrivet på en vit sten Ditt riktiga namn

Gråt ej Du är förlåten... 

Kan Du bära mig så går Vi in i det allra heligaste 

bakom FÖLÅTEN

Jag väntar på Dig, se här växer man inte upp så fort minsann

Men desto mer i hjärtats längtan för man äger segern som Vår Herren vann!!

Hon skulle ha fötts som ett barn här på jorden

Men föddes i stället i himlen, så löd orden

Från Dig Du lilla men ändå så stor 

Du som gav röst till trösten som nu i mitt inre bor

Där Du lilla ”jänta” funnit den inre Bo...

 

 

tacksam

KB




Fri vers (Prosapoesi) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 428 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-04 10:59



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En lek med ord både i vår himmel och på vår jord. Väl skrivet och en hyllning till ordet förlåt. Fint!
2018-10-06

    ej medlem längre
"Kom och hämta"! Om vi kunde förstå vad det innebär...

Tack för denna tänkvärda dikt!
2018-10-04

    carinamnm
<3 <3 <3
2018-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP