Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En saga en metafor.. Take it or just leave it.. KB


På tal om Narcissister..

 

 
Jag!? Sa katten till musen. ”Jag tänker INTE äta upp Dig! Bara leka med Dig tills Du dör av utmattning! Din dåliga kondis är väl inte mitt fel!? Musen darrade av skräck först. Men sen sjöng han musmelodin, högt så det ekade mellan husen. 
Alla andra MÖSS hörde DET-DEN!! 
Och snart var katten omringad av tusen små möss! 
Den natten förlorade katten ALLA sina 9 liv... Någon en sopbilkörare hittade henne i en gränd. Utbränd! Stendöd! Han som fann katten tog tag i  den bara och slängde den i sopbilens container.. ”Det är brännbart muttrade han.. 
Musen, jaa, han fann en fin liten mus-fröken. Sen levde de lyckliga i minst två år.. Hmm? Vet inte hur länge en mus lever? Sen var sagan slut!
KB



Prosa (Fabel/Saga) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-04 11:37



Bookmark and Share


  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Jag älskar metaforer och denna text var lika klockren som rolig!
2020-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP