Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mardröm i oktober

Benvita skyltdockor
med kamoflagefärgade uniformer
Stelnade ansikten
bakom domarperuker
Anonyma gestalter
i svarta kåpor
har ställt sig i vägen
till dörren på min arbetsplats

Här krävs ett passerkort
en förhandling
en ödmjuk bekräftelse på underordning
eller ett leende som döljer skräcken

Får jag komma in?
Får jag logga in?
Får jag röra mig i rummet?

Kan jag känna mig säker
på att den jag pratar med
inte pratar med den
som planerar min avrättning?

Finns det någon utgång
som leder fram till det ljus
och den syremättade luft
där människor kan leva och växa?




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-10-06 10:45



Bookmark and Share


  Anya VIP
Dikten gestaltar en osäker plats där man inte kan lite på någon. Vad får diktarjaget egentligen göra? Starkt.

2018-10-07

  Blomma-Stjärna VIP
En välskriven dikt som kallar fram en Kafkastämning - (Processen) - jag tänker också på vårt nuvarande kontrollsamhälle!
2018-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP