Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikta bör man annars dör man


Smärta, hjärta och snus

Din svärta
där djupt i ditt hjärta
är svart som den mörkaste natt.

Ditt hjärta
bär en skärande smärta
och skriker som en kärlekskrank katt.

Du tror väl att jag är skonad
från allt som är ont och svårt.
Men det där med hjärta - smärta - svärta
är en del av arvet vårt

Vi har fått olika stora portioner
både av sorg och av dus och av sus.
Rosor äro (inte alltid) röda
de står där i spruckna krus.

------

Lyckan är för en del så simpel
som en silverdosa med snus.





























Bunden vers (Rim) av Cikoria Blå VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-08 06:16



Bookmark and Share


  Baystream
"de står där i spruckna krus."

Både vacker som intelligent denna mening.

Balanserad diktad text :)
2018-10-08

  Larz Gustafsson VIP
Själv blev jag via förbön med handpåläggning fri från snuset i ett tältmöte 1986 och har inte känt suget sedan dess.

Rosorna vill jag aldrig bli fri från.
2018-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP