Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mål om gryningen. (Texten har legat till sig i utkast sedan 2018 10 10) Texten är uppställd så här för eftertänksamma pauser, som pauser i en film, en annan tänkt verklighet.


Nästan ingenting om mål





Viljan torde kunna utgöra ett kapitel för sig.
Hade nyss något på tungan.
Vad kan det väl ha varit?
Ta bara en människa som Henry,
eller varför inte Torkel de är humör-Iga.
Dagsformen varje minut eller timme på dagen.
Frånvaro av disciplin i självet?
Du behöver ju inte precis vara 'självplågare'?

Jo, det är precis vad du behöver.
Just den där utstuderade konsten att verka 'lat och omotiverad',
tror du den åstadkoms på en kafferast?
Du dricker inte kaffe?
Har det med saken att göra ens?
Är du en situations sabotör kanske?

Det är du?
Du vill ha mig att falla ur rollen?
Skapa obalans och se hur länge jag klarar av att 'hålla god min
i elakt spel'?
Ja, sådär tänker sig Henry gärna ett samtal med spegeln.
Bara att han inte har någon spegel.
Där han sitter ihopkrupen
och försöker få till en detalj i ett pyssel.

Som att trä in en nål i en höstack.
Ja, eller ett nålsöga.
Själva hålet där den slickat styva tråden skall träs in.
Föreställ dig här...
Sedan är det tyget som vanligen sys på maskin, bara att väl
närmast militärisk disciplin bör utföras för hand.

Du har väl sett till att 'dö med stövlarna på?'
Och det tänkta svaret skall då lyda ungefär 'Ja, general.
Även om nattens hetta kräver att strumporna ligger i tvättkorgen,
de är förpassade till tjänstgöring på fötterna.

En vet ju inte när trumpeten ljuder och det är dags
att bekämpa fientlig eld.'
En del människor har en välkommen anställning hos brandkåren.
Andra brinner redan för någon annan sak eller syssla.
Varför blev jag inte regissör?
Pappa ville att jag skulle läsa något annat än serierna,
i morgontidningen...




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-02 21:18



Bookmark and Share


  Irene Backström
Du blev profet och poet av dessa serier i tidningar...bra jobbat!
2022-09-03
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP