Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


'Tre månader, eller för den delen ett halvår', låter så futtigt. Dra till med veckor eller dagar istället. Timmar blir än mera. Den som firade semestern i Prag eller Barcelona, Rom eller på Sardinien var inte borta mer än 3000 timmar.


Den som sig i leken ger...?





En del människor anser att det inte borde få heta exempelvis
'När man åker till Paris'. Utan att det borde heta något mera jämlikt. 'När du reste till Paris och fick en hundvalp'. Eller 'När Lotta/Henrik reste till Paris och kom hem igen redan efter trettio veckor'.
När Monika låg på sjukhus senast hade hon inte väntat sig att systern skulle heta Christer, men hon bad att 'få stanna litet längre' för att kunna reda ut det här med beteckningen 'sjuk syster', som det stod på det inplastade kortet över hans namn.


(Från 2018 10 10)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 311 gånger
Publicerad 2019-07-15 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP