Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten handlar här om vad en människa som Torkel skulle kunna tänkas ta sig till och får representera 'människan i stort', oavsett vad du än rent personligen kan tänkas tycka om den saken. Händelse med häst, verklighetsförankrad.


Om jag vann en större summa pengar...




...är det troligt
att den största
skillnaden skulle bestå

i. Intag på
ett ortens hotell
och dess möjliga

bord och utbud
av mat och
dryck. Jag skulle

kunna fastna där,
säger Torkel, om
den var mig

tillfyllest, upplevelsen. Nu
är ju Torkel
inte du, inte

ens att förväxla
med dig och
du därför kan

gå och dra
något gammal över
dig. Exempelvis ett

schabrak, som ju
är ett hästtäcke.
Tänk dig här

ett av tyg
överdrag som hamnar
på vinnaren av

loppet, som inte
bara fem minuter
senare som drabbas

av omedelbar hjärtsvikt
och dör av
den spännande upplevelsen.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-13 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP