Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Våra själars garderober

 

Vi vill alla möta någon som förstår oss, även våra mest smutsiga hörn och skelett i våra själars garderober.
Gud förstår inte, endast. Han förlåter och renar oss ifrån dem. Om Vi ber Honom om det. Att förstå dem bara , skulle betyda att Han ”slätar” över dem. Det gör Han ej. Men Hans blod TVÄTTAR bort all synd. Så när Vi omvänder oss till Honom. Så förlåter Han dem. Han tog dem redan på Sig på Golgata kors.
Han tog vårt rättmätiga straff inför En helt igenom Rättfärdig Gud! Fadern! Endast Jesu blod kan rena, upprätta, hela, läka oss trasdockor som lever i en trasig värld. Han, Jesus Kristus har själv vandrat här så Han vet! Han var Fullkomlig Gud, och Fullkomlig människa, dock utan synd.
Så när Vi kommer till Honom oavsett synd. Som i sig betyder ”att missa målet”.. Alla har missat målet! Så är Han barmhärtig och förlåter oss synden. Och genom Den Helige Anden, blir Vi ”födda på nytt, det gamla ÄR förgånget, Se något NYTT har kommit!”
Vi blir skuldfria! Han som VERKLIGEN har makten att döma oss, gör det INTE då. Pga Sitt verk på Korset och Sitt blod. När Vi vänder om och TROR på Jesus Kristus. Gud längtar efter oss!
Så hur trasiga Vi än är och har varit. Så finns det frihet när Han som är Sanningen själv får GÖRA OSS FRIA! Som det står skrivet: ”Den Sonen gör fri, blir verkligen fri!”
Tro på det! Åkalla Hans namn! Han kommer att förlåta Dig!
En kvinna som jag skulle döpa, sa att hon hade inte ”syndat” mer än andra. Jag förklarade, och gav henne en bok om dopet och omvändelsen. En tunn bok, 50 sidor ungefär. Dagen efter skulle hon och 2 kvinnor till döpas i en sjö i närheten.
Jag frågade när Vi kom dit om hon nu visste varför hon skulle döpas, och begrava ”sitt gamla jag”?
”Jaa jag sträckläste boken. Jag är en syndare, och den syndaren med synden vill jag begrava! ”Amen! Svarade jag!
Hon var den förste som sprang ut i vattnet. Där och då begravdes den gamla människan. Symboliskt, men ändå verkligt!
Vi behöver någon som lyssnar på oss, hjälper att få upp sår, synder i ljuset. Då kan Vi bli fria från dem.
Och förstå innebörden i Frälsning och dop! Och hur man följer Jesus som en lärljunge, men dock ett barn av Gud, ett syskon till DEN ENFÖDDE SONEN!
Där Vi har samma Himmelska Fader. Födda från ovan!
Amen och var välsignad!
Med vänlig hälsning, KB




Prosa av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-18 16:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP