Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lava



I nattlig dräkt i dunkelt ljus
jag vandra längs stigar
långt långt bort
där ingen minns mitt namn

här bankar jag på porten av sten
som slipas len av barnahänder
ifrån mina sinnen jag flyr

det haglar sten och rök
fränder grå
var är händer små?

*

lys
ljus
låga
flämta
klar

*

det lyser ett ljus
i bergsmassivets vrå
i sprickan mellan lagren
glimtar så en stund
ett ögonblick

och slocknar sen

*

urhävdsmål
i talar om
är ansenlig gäst häruti

gropen i karvat i tid

*

ur din mund faller
höstens vilda träd
samman
i lega och lekar fulla
av buller och larm

det vittrar
som glöder i mark
i dalsläntsgryt
i vindfälleshägn

och du giver tunga
blodbärssafter igen
smakar av livet än

*

om jag talar
och ingen lyss

hur var nu orden jag talte nyss?

I fränder grå
var är händer små?





Fri vers (Prosapoesi) av Nightngale
Läst 510 gånger
Publicerad 2006-06-15 00:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale