Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I det ljusa rummets alla hörn

Smutsen
syns tydligt i ljusa rum

Därför vinklas persiennerna
i huset nu
För att dölja
dammråttorna lek
här
dä ingen längre
orkar städa

Inne i stan rasslar
råttorna kring mellan
Kontorsbyggnadernas
blanka fasader
och
letar godsaker till
ungarna

Jättefeta råttor
välnärda på
snabbmat

Deras framfart
vill vi inte se
när de tar över
city i natt

I det förut så ljusa
rummet
leker nu dammråttorna
tafatt i dunkla hörn




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-01 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP