Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tar gärna emot konstruktiv kritik.


Arbetet, efteråt.

Mitt liv var väl som
alla andras:

Arbete, arbete, arbete,

en eller annan helg,
sen arbete, arbete igen.

Ett bra arbete, var det,
men det gnagde ibland

- var det det här jag ville -
egentligen?

Efter mer än 50 år i
arbetslivet, kom pensionen.

Nu skulle jag göra vad jag
ville.
Men vad ville jag?

Idag kände jag
att i det där jobbet
jag haft under så många år,

där hade jag lämnat en bit av mitt
hjärta.

Jag hade nog gjort om samma
sak igen,
om jag fått frågan.








Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-07 09:30



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Trivs man på ett arbete så blir man kvar. När man pensioneras behöver man en hobby eller sysselsättning för att få en meningsfull fritid. Skriva är ett utmärkt sätt att träna sitt språk och trimma hjärnan.
2018-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP