Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ordanhopning nr 103 ur samlingen KONVALESCENS (2018)


På god fot

De döda sjunker
i kropparnas plötsliga förtingligande

Ur Evolutionens planritningar
blommar barnen
som petriskålarnas bakterieodlingar

Snart har de bestämda åsikter
om världens tillstånd

medan de döda
oavlåtligt
sjunker genom kropparnas förtingligande

(i ljuden av regn och rödvingens fallande skala)

Fastklamrade
vid levandets sista utposter
skorrar de gamla och sjuka:
en dissonant musik

Den här morgonen
ligger kroppen till sig
i färgutbrottet
från den högresta kaffemuggen
och den ensliga husflugans irrande spiralgångar
i den surrande bordunens
tredimensionalitet
genom den fjärde

Dick Allens Zen Master Poems
ligger uppvikt
med ansiktet neråt
på sidorna 26 & 27

Anna hostar genom lunginflammationen
på nedre botten
Snittet i min rygg kliar
(eller är det tejpen?)

Jag lyfter en tandpetare
i björkträ
Dagen ska mötas av Vargens grin
(eller hur?)
oavsett om de döda sjunker
i sina kroppars plötsliga förtingligande
(en upprepad fras vars sista ord låter som en blyertspennas
anslag mot kanten av ett tunt och välblåst vinglas
på god fot)




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 245 gånger
Publicerad 2018-11-07 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP