Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ordanhopning inspirerad av brittiske tonsättaren Christopher Foxs cellokomposition med samma namn)


The Feeling of Remembering (till Christopher Fox)

Regnet
lägger en gråtzon
runt huset

Snabba fingertoppar
över takets nötta plåt;
som Ligetis Poéme Symphonique
för hundra metronomer,
direkt ur luftfuktens svala andning
ur tysta barrskogar
och myrarnas tunga doft
av skvattram

Percussion i blått och grått
lägger en yllefilt från Indien,
tät och tung,
över spruckna sinnet;
över dagens skärvor;
över tankars tärande tirader
under bekymrens nerdragna cylinderhattar

men insekters tunga basbrus
i vindlande uppdrifter
väcker meditationens bordun
under takets kammarplåtkonsert
mitt i torsdagens tunga gråtzon

och planeten välver sig likväl
och haven svallar emot land
i ljus
som dansar obemärkt
trehundratusen kilometer per sekund
i hundratusenårens evolution

Molnen stockar sig
i synhållen,
i hus och hem,
i konvalescensens
och inomhusens
dolda återklang
av regnslagverkets kammarplåt
i gråtzonstorsdagsförmiddagens
obeveklighet
i någonstansets tystlåtnad
och alltings bortforsel
i cellomörkret och djupstråkdiset
ur The Feeling Of Remembering
av Christopher Fox




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-09 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP